Blogg, C-Kullen

C-Kullens första blogginlägg

2018-04-22

I går föddes Tiara och Izacs valpar.  Tiara var stor och tung så vi tippade på 4-6 stycken och hon födde 6 men tyvärr så var de två sista som kom samtidigt inte levande.

Kvarnsjölidens Sparkling Cerri

KvarnsjölidensSparkling Champ

Kvarnsjölidens Sparkling Chessie
Födelse vikt 221 g Födelse vikt 256 g Födelse Vikt 306 g
Cherri Champ Chessie

 

De första två veckorna är alltid spända/oroliga för en uppfödare då mycket kan gå fel hos de små valparna som lätt kan torka ut eller få problem med magen om de får i sig för mycket mat. När en valp som är så lite blir dålig så har man inte alltid så mycket tid på sig innan det kan bli riktigt dåliga. 

Tidigt i morse hände det något med den förstföda tiken som slutade dia och fick en otroligt stor uppsvälld mage. Första tanken var förstoppning, så jag försökte massera och fick Tiara att tvätta henne men inget hjälpte så vi åkte in till Bagarmossens djursjukhus. Där försökte de med allt, de röntgade henne men på så små valpar är det svårt att se något så de valde att röntga en av de andra valparna för att jämföra bilderna, de kunde se att de var något men inte vad. När de lyssnade på tarmana hörde de ingen aktivitet, de provade med medicinering, värme och mer massage men inget hjälpte, hon pep högt av smärta trots att de givit henne smärtlindring så vi tog beslutet att efter försökt med allt under flera timmar låta henne somna in. Så otroligt sorgligt, man vet att riskerna alltid finns men tårarna rann ochjag  kände så med Tiara som såg så förtvivlad ut. Nu fick hon, Celina somna in och slippa ha ont.

De andra valparna är pigga och hungriga och när Tiara inte är där söker de värme hos varandra precis som de skall och när de sover så spritter de i  benen och det gör en uppfödare så glad för då är allt som det ska.

Det vart inget roligt första inlägg men vi hoppas nu att vi kan gå vidare med bara glädjande blogginlägg med många bilder på växande valpar.

 

Camilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)