Valpblogg B-Kullen 

8 veckor

Nu är valparna 8 veckor och de har redan börjat flytta. Först att flytta var Blossom och vi tyckte att det märktes på gruppen att hon flyttat. Det har varit 8 veckor av glädje, fart och mycket gos från dessa valpar.

Vi var i går hos veterinären, vilket bara gick bra. Hos veterinären var det full rulle med bus och valpar som viftade på svansen uppe på bordet. Några var med och skulle nosa och undersöka allt som veterinären höll i så det tog en bra stund med undersökningarna. Ögonlysta vart de två gånger då det var en under utbildning, men valparna var så duktiga så.

Väl hemma igen så var både valpar, jag och Jersper helt slut.

Nu kommer valparna flytta några varje dag så vi kommer mysa så mycket vi bara kan, den sista valpen flyttar på fredag eftermiddag.

//Camilla

7 veckor

I dag har vi avmaskat valparna för sista gången hos oss och det gick även bra denna gång. Valparna är väldigt matglada, stoppar i sig allt de kommer över och fort går det.

De har börjat att få ha sina halsband på sig lite då och då, ingen höjdare tycker de.

Jag har ställt fram en åkväska som de skall åka i till veterinären och där tycker de om att både busa och sova i.

Det är nu väldigt svårt att ta bilder på valparna då det är 110 på dessa tassar, fick hjälp att ta i soffan och tyvärr så var de lite dålig färg på dem.

Ja, mina valpköpare nu är det inte långt kvar innan Ni får hämta hem Era små nya familjemedlemar och för oss här hemma kommer det bli sååå tomt.

//Camilla

6 veckor

Nu har valparna fått leka i snö och först vart det tvär stopp för de rusade ut som vanligt men sedan vart det om än ännu roligare ute.

Nyår var inga problem de tittade upp från deras sömn när det smällde som värst men somnade sedan om, utan problem.

Valp paketen har kommit likaså halsbanden och stamtavlorna.

Veterinärsbesiktningen, med vaccination, ögonlysning och id märkning är bokad till valparnas 8 veckorsdag den 17/1-17.

Valparna älskar all mat de får men mamma är ändå alltid bäst :) 

 

5 veckor

Nu har vi full fart här hemma,valparna bara älskar att få springa in och ut. vi försöker ta ut dem efter att de sovit länge och efter måltiderna och de har börjat göra ifrån sig ute.

Det är en syskonskara som är aktiva och så glada, helt underbara.

Idag har de blivit avmaskade för andra gången vilket inte är några problem då de är så matglada. 

Gott Nytt År

God Jul o Gott Nytt År 2016

 

Snart 4 veckor

Snart är valparna 4 veckor och de är helt underbara. De har flyttat ut i vardagsrummet och får där träffa resten av flocken. Princess är med inne hos valparna och kollar så att de är rena. Valparna älskar att få klättra och gosa med oss och snart börjar valpköpare komma förbi för att hälsa på sina små.

20161218

avmaskning mm

Nu är valparna avmaskade för första gången och det va smaskigt tyckte de. Klorna är klippta och de har fått provsmaka mat vilket de bara älskar.

vi har nu ökat utrymmet lite grann åt valparna och de utforskar den nya ytan med nyfikenhet, de lärde sig fort att hitta tillbaka till den trygga valplådan igen.

Tiara tycker nog att valparna blivit stora då hon ofta står och ger di åt valparna.

 

Baltatzar  

 

12 dagar gamla

Valparna fortsätter växa bra, de klunkar härligt när de får mat av Tiara som fortsätter vara en duktig mamma.

Nu har valparna så smått börjat öppna sina ögon och de tränar på att gå på sina vingliga ben. De ser lite roliga ut, liknar nicke dockor fast mycket sötare förstås.

 

B-kullen 20161204 

B kullen grupp 20161204

 

 

 

 

1 vecka gamla

Nu är valparna 1 vecka gamla och de växer så det knakar.

Det som händer i valplådan nu är att de äter och kryper runt lite och söker efter sin mamma för mat och sina syskon för värme.

Nu längtar vi till att valparna skall börja öppna ögonen, kanske till helgen får vi se några springor.

 

Tiara med B kullen 20161129  B Kullen 20161129

4 dagar

Nu är vi fyra dagar gamla och navlarna är nu läkta och fina, samtliga valpar har gått upp bra i vikt, precis som de ska. Tiara hon pysslar om sina små, lämnar dem bara kortare stunder.

 

B kullen 4 dagar 

B kullen 26/11

Äntligen är vi här 2016-11-22

2016-11-22 klockan 04.55 föddes den första av 6 valpar. Tiara har varit så duktig och har från första stund den fösta valpen föddes pysslat med valparna.

Här i bloggen kommer jag fortsätta att skiva och lägga ut lite bilder, sedan har B-kullen en egen sida där Ni kan följa valparnas veckobilder, Kvarnsjölidens B-Kull.

B-Kullen 1 dag 

//Camilla

 

sista veckan

Nu är vi inne i sista dräktighets veckan, i dag är det dag 59 räknat från andra parningen för Tiara. Valparna har varit otroligt aktiva och Tiara har haft det svårt att slå sig till ro några längre stunder. 

Vi har sedan i tisdags tagit tempen på Tiara och hon har haft en morgon temp på 37.6 och en eftermiddags temp på 37.8, nu väntar vi på att tempen skall ned till en 37 grader då det är dags för valpning. 

I går ville inte Tiara äta så mycket och i dag likaså och det brukar vara ett tecken på att det närmar sig, annars är hon lika go och glad som vanligt.

Nu bara längtar vi till att tempen går ned och valpningen sätter igång och att allt går bra.

 

// Camilla

Tiara 7 veckor

I dag har Tiara varit dräktig i 7 veckor och hon är rätt stor och varm.

Tiara kommer från en syskon kull på 7 valpar så vi är väldigt spända på hur många små troll som hon får.

Nu känner vi valparna röra på sig i Tiaras mage när vi lägger handen där, helt magiskt.

Valplådan finns nu på plats och Tiara har provat den en stund under natten, annars vill hon helst ligga mellan min och husse, Rogers kuddar.

Den här tjejen älskar att dela ut pussar, så visar man att man är vaken så går svansen som en propeller och så skall det pussas och kramas.

Om en vecka är det dags att börja tempa henne och sedan är det en spänd väntan på att se när tempen faller.

//Camilla

 

Tiaras första blogginlägg

Här kommer Ni att kunna följa Tiaras sista dräktigets veckor och sedan valparnas framfart och utveckling.

I skrivande stund har Tiara gått 5,5 vecka och hon har redan breddat på sig 5 cm och är mycket lugnare, vill helst ligga i knät och bli klappad. Hon följer den som eventuellt tänker gå till köket för att äta något, öppnar vi kylen sitter Tiara där och tittar in och hoppas på att få något gott.

Nu längtar vi till vecka 7 då vi förhoppningsvis får känna valparnas rörelser i Tiaras mage.

//Camilla