Blogg

Valp/kennelträff

Så här i förkylningstider så vart det några som vart sjuka och inte kunde komma men vi hade ett underbart gäng som kom samt vackert väder.

Några var lite avvaktande först men sedan vart det bus och fullfart samt många pussar som utdelades. Trion från sista kullen var alla med på träffen och de är nu 5 månader och hade alla utvecklats bra med toppen mentalitet och de var fortfarande stora matvrak.

Tiara var så lycklig att de kom och hälsade på så hon fick leka av sig med de som är lika tokiga som henne. Princess var som vanligt en Princessa som gick och luktade och hälsade men sedan låg hon fint och tittade på när de andra lekte.

Tack till Marita som följde med Jana och Björn och mätte valparna samt visade pälsvård.

Dante Bjuder du på någotSkall vi leka mamma Visst är jag söt Snygging 

Princess På spanKanske bjuds det på något Bus

 

 

 

Sorg

I år har vi förlorat våra älskade familjemedlemmar, Chess, Cosmo och Tindra vilket har givit oss stor sorg i familjen.

Chess, vår älskade, trygga flockledare, "min Chess" som under alla år har givit mig extra mycket kärlek och fått tre underbara kullar var under ett par år dålig av och till. Det började med en aggresiv tumör på benet, året efter ont i kroppen och viktminskning och den sista tiden svårt att äta, tapp av muskelaturen och mycket sår på flera ställen av kroppen. Många prover togs under åren men allt såg bra ut, vi provade ändå olika mediciner men inget hjälpte och till slut så ville inte hennes kropp längre och hon fick somna in tillsammans med vår buse Cosmo vilket kändes bra att de brevid varandra fick gå till vila.

Cosmo, vår lilla buse som gav så mycket kärlek till alla som han mötte och gav oss både skratt och gråa hårstrån. Redan som mycket liten hade han magkatarr och under vissa perioder fick han svårt att behålla maten som han åt men han var alltid pigg och glad. Ju äldre han vart ju oroligare för ljud vart han och de senaste året var han observant på alla ljud, sådant som han förknippade med obehagliga ljud som under december-februari då kvällarna var mörka då fick vi inte ut honom de sista året för han förknippade det med smällare. Mörk himmel det var åska och han gick in igen, all denna oro fick hans mage att bli värre och inte nog med det fick han en utväxt i munnen som växte ned över tänder och med hans oro så tog vi beslutet att han fick somna in med tryggheten själv, Chess.

Tindra, från vår första kull, dotter till Chess. Vårt energiknippe som älskade att få springa i 180, älskade livet och  som talade om när hon hade det tråkigt. Jag hittade en liten knöl efter hennes förra löp, rådfrågade då veterinär som gav rådet att hålla koll för att se om den växte vilket den inte gjorde så vi bestämde att avvakta med en ev. operation. Efter nästa löp så ville hon inte äta vilket har hänt en gång förut så vi tyckte inte att det var så konstigt och efter ett tag så började hon äta och hon vart sitt vanliga busiga jag och just då hade vi en dålig Chess och en orolig Cosmo så vi kanske inte var tillräkligt observanta på henne. Efter midsommar åkte vi in med Tindra till Bagarmossen efter att hon haft lite hosta på nätterna och hon hade lite hög temp samt att hon nu åt sämre igen, hon fick stanna över natten. Dagen efter vart jag uppringd av veterinären som tyckte att vi skulle komma in och prata och titta på hennes röntgen plåtar då det visade sig att Tindras lungor var fulla med tumörer. Det var som att gå in i väggen, inte Tindra också. Veterinären kunde inte förstå att hon var så sjuk då hon var så otroligt pigg och stark. Hon berättade att när hon kom på morgonen och skulle undersöka henne så undrade hon vad Tindra gjorde där men eftersom hon hostade lite så gjorde hon en lungröntgen och sa till oss att hon inte behöve undersöka henne något mer. Hon tyckte att Tindra kunde få följa med hem och vi kunde få ha den sista tiden hemma. Tindra var de första veckorna sitt vanliga jag men började sedan att äta mindre fick hårdare hosta och efter 6 veckor fanns det inte mycket att göra mer än att låta henne få gå till vila, träffa sin underbara mamma, Chess och busa med Cosmo.

 

Efter det att Chess somnade in vart Madicken orolig att bli lämnad, svårt att hitta sin plats. Nu har hon blivit lugnare men efter det att Tindra somnade in så är det Princess som är orolig och stannar under våra promenader, väntar på att Tindra skall komma. Nu skall vi sörja och låta vår lilla flock må bra igen.

 

Camilla

 

 

Nu är vi här

Efter en lång och rätt jobbig förlossning så är de äntligen födda. De föddes 4 Blue Merle, 1 hane och 3 tikar, sedan föddes även 2 trefärgade som tyvärr inte levde. Vi misstänker att moderkakorna lossnat då det drog ut på tiden. 

Men Tiara har nu 4 pigga, hungriga valpar som hon tar god hand om.

Nu skall vi vila och i morgon startar jag upp bloggen för C-Kullen.

Jag kommer höra av mig till Er som satt upp Er som intresserade av en valp så fort jag bara kan.

 

Camilla

 

C-Kullen

Vi väntar och väntar

Under denna vecka skall Tiara valpa och vi tempar henne morgon och kväll, tittar spänt på termometern men nej inte idag heller. Hon är stor och väldigt tung nu och behöver kissa väldigt ofta då det trycker på. Hon får nu vanka omkring på vår tomt istället för att följa med på promenaderna och hon lägger sig nöjt på trappan i hallen medans de andra går sin promenad. I går fick min ena son känna hur det sparkade i magen och det är en sådan glädje att få känna dessa små liv röra sig som vi snart skall få träffa. Hur många är det, vad har det för färger, fördelningen på kön. Ja, snart får vi veta :)

 

Camilla

Ca 1 vecka kvar innan det är dags

I morgon är det dags att börja ta tempen på Tiara som nu är riktigt tjock.Valparna är väldigt aktiva i magen på henne och då får hon lite svårt att koppla av, själv tycker jag att det är magiskt att känna hur det stångar på flera ställen samtigt i hennes mage. Hon fortsätter att vara väldigt hungrig och maten får hon uppdelat på 3 gånger under dagen. Man ser nu på våra promenader att magen är lite ivägen och det går inte längre i 180 utan tempot är lite lugnare.

Valplådan är på plats som hon har undersökt men inte mer. Förra valpningen ville hon föda under sängen (men det fick hon förstås inte) så vi for väl se hur det blir denna gång.

Nästa gång jag skriver så är det på gång eller så har valparna redan kommit.

 

Camilla

I väntan på smått

Nu har det gått 6 veckor från första parningen och Tiara börjar bli stor. Hon har nästan gått upp 1.5 kg och 5 cm i omfång och omfånget är exakt som förra dräktigheten. Hon har under denna veckan som gått lugnat ned sig och suckar lite, hoppar inte längre upp i sängen utan lägger sig utanför rummet där det är svalt på golvet. Tiara har alltid legat på rygg med tassarna rätt upp i luften men nu är det platt på magen som gäller. Några dagar under vecka 5 så tog det emot att äta vilket är fullt normalt annars så flyter allt på och vi väntar med spänning på vad som döljer sig i hennes svällande mage.

 

Camilla

Tråkiga nyheter 

I går fick vi åka in med Princess till djursjukhuset då hon inte ätit på flera dagar och tempen hade gått ned ordentligt men för att sedan stiga ordentligt igen, hon även beddade hemma, tyvärr slutade det med att vi fick åka hem utan valpar.

Princess är idag trött men mår ändå bra hon har börjat ta sin medicin och har faktiskt fått i sig lite mat. Det är så klart jätte tråkigt att vi inte nu har valpar hemma men för oss är det viktigaste att vår lilla Princessa kommer må bra.

Jag har skickat mejl, hoppas jag till Er alla som satt upp Er som intresserade på en valp. Har jag missat någon så ber jag så mycket om ursäkt för det.

Camilla

Det närmar sig

Princess fortsätter att må bra, har under de senaste veckorna ätit mycket bättre och är pigg och lite full i bus.

Vi har känt aktivitet i magen och hennes mjölkkörtlar är stora :)

Vi kommer om några dagar börja tempa henne och sedan blir det att vänta tills tempen har börjat att gå ned för att till slut vara på dagen D.

 

Även Tiara är parad sedan ett par veckor och hoppas på smått med leverans under vecka 24.

 

Camilla

5 veckor

Nu har Princess gått lite mer än 5 veckor och vi undrar om det finns något där inne.

Tecken på dräktighet brukar vara att en del tikar mår illa i 3:e och / eller 5:e veckan efter parning och Princess kräktes vid 3 veckor och har mått illa i 3 dagar vid 5:e veckan och inte ätit sin frukost utan letat gräs ute. I dag mår hon bra och tog vår ena Eurasiers matskål när hon tittade bort och där i låg det 3 dl mat istället för den dl som Princess hade i sin lilla skål så nu var hon hungrig.

Vi tycker också att hon breddat på sig något så vi hoppas verkligen att detta betyder att vi om några veckor också får känna valpar som är aktiva i Princess mage.

 

Camilla

Väntan

Nu har det gått lite mer än 3 veckor sedan Princess parades och det är en evig väntan på att man skall få några tecken på att hon kanske skulle vara dräktig.

Vi tycker ju att hon är om än ännu mer gosig och lite mer hungrig och spenarna lite svagt rosa, är det inbillning eller inte är det för att vi så gärna vill att Princess skall bära på smått som vi ser dessa små tecken?

Princess mår i alla fall bara bra och det är det som är viktigast. Sedan är väntan jobbig men om ett par veckor så hoppas vi kunna se en bukförstoring så vi får vänta ett tag till innan vi vet om Princess bär på smått :)

 

Camilla

Princess löper

Nu har Princess börjat att löpa och parning är planerad om två veckor. 

Så nu får vi hålla tummarna att vi får en eller två lyckade parningar.

vi passar på att önska God Jul och Gott Nytt År.

Balder på inoff. utställning

Tiara och Izacs son, Kvarnsjölidens Sparkling Balder har den 1 juli varit på sin första inofficiella utställning i ett soligt Arvika. Ägare Birgit fick hjälp av Helena Ewen att ställa och det gick hur bra som helst. Balder var lugn och lät domaren titta på tänder och känna i genom honom utan problem. Balder ska ha travat fint och varit hur cool som helst vid Helenas sida. Detta belönades med HP, BIR valp, BIG-3.

Stort grattis till Er alla och vi hoppas att Balder snart får ge sig ut på fler utställningar.

Tack för bilderna Helena Ewen.

 

Valp träff

 

Vi har haft en valpträff med några valpar från Princess och Tiaras kullar hemma hos oss.

Så kul att se hur de har vuxit och hur de reagerar när de ser oss, sin mamma och sina syskon.

Det vart en hel del bus och hundprat med lite lunch och fotografering.

Marita uppfödare till pappa Izac, Pm Quality's Best Comforter följde med Jana, ägare till Izac för att hälsa på de små. Marita hade mätsticka med sig för att mäta de små och de höll sig inom ramarna. Valparna fick sig sedan en makeover och ägarna fick tips om hur de kan klippa sina små sötnosar.

Här kommer lite bilder från dagen.

 Ares   

Princess 

 

Det blir inte alltid som man vill och planerat

I dag var Eva i väg och tog ett ultraljud på Sakita för att se om hon väntade valpar. Tyvärr så fanns där inga valpar utan hon går tom. Vilket vi som väntat och hoppats på valpar också känner oss i dag, tomma.

Vi får nu blicka framåt och hoppas på vår nästa parning med Sakitas halv syster Ramina "Ninja" som vi skall para i september/oktober.

 

Camilla

Kennelträffen 2015-06-14

Eftermiddagen började gråmulen och trist men avslutades i Rudan med sol och glädje. Att få springa och sträcka ut sig på stora ängar bland sina kompisar är det bästa som finns, det syntes tydligt att det bara älskade det.

jag som uppfödare blir så glad och stålt över Er och era fyrbenta som har ett sådant trevligt temperament, frammåt och glada.

Vi prommenerade, fikade och bytte erfarenheter.

Nu längtar vi till vi får träffa Er igen till hösten.

Här kommer lite bilder.

Hela gänget P-kullen Q-kullen

Bus Får jag din pinne? Fika

Presley"Timo" med matte och husse Qita "Leia" tycker om sin husse Kenneth Mera bus

Quinnie Qvittra "Tsuki" Prins

 

EurasierSpecialen 2015 i Orsa

En mycket trevlig helg med skratt, god mat och trevliga människor med vackra hundar.

Helgen bestod även av promenader i vacker omgivning, lek för både två och fyrbenta.

Lördags kvällen bjöd på buffé med mycket god mat och dricka.

Söndagen var utställningsdag och jag fick äran att ställa Prima i valpklassen och sedan även Ramina i den öppna klassen.

Valpklass:

Kvarnsjölidens Prinsess plac. 2:a HP

Kvarnsjölidens Prima Plac. 3:a HP

 

Öppen klass Hanar:

Kvarnsjölidens Sonic Very Good plac. 4:a

 

Öppenklass Tikar:

Kvarnsjölidens Ramina Excellent

Kvarnsjölidens Sakita Excellent

 

Lite bilder från helgen.

Prima med matte & husse Promenad med gänget Ramina "Ninja" Syskon bus, Sonic & Sakita Mor Chess & dotter Ramina Söta Sonic Tindra på stranden En trött Chess Ramina bedöms och Sakita är näst på tur Söta, busiga Princess Prima under bedömningen Ramina och Sakita På blåsig strand

Eurasierspecialen 2015

Eurasierspecialen är i år på Orsa camping, Pingsthelgen den 22-24 maj och jag skulle tycka det vore såå roligt om så många som möjligt kunde komma av mina valpköpare. Jag kan verkligen lova att det är en otroligt rolig helg med många Eurasier i blandade åldrar. Man behöver inte ställa ut men vill man göra det så blir jag naturligtvis glad.  Vill man ställa ut så är sista anmälningsdagen den 27 april.   Här är en länk med information om campingen och hur man gör sin bokning  http://www.eurasierklubben.se/images/filer/2015/Eurasierspecialen.pdf   Så Här ser programmet ut för helgen.  

Program 22-24 maj

Fredag

18.00 Utställningsträning: Ringar finns uppsatta för egen ringträning under fredag och lördag, ta hjälp av varandra eller någon uppfödare.

Lördag

10.30-12.00 Medlemsmöte

15.00-17.00 Gemensamma lekar för två- och fyrbenta på campingen!

18.30 Gemensam grillafton på McGregors Sportbar. Trubadurunderhållning!

Söndag

09.00 - Utställning

Under lördagen arrangeras även tipspromenad, prisutdelning vid grillafton. Lotterier

MVH   Camilla

 

Stockholms Hundmässa

Så har det varit utställning och det var 3 tjejer från Kvarnsjölidens som ställdes ut.

Det var hela 48+2 ( ca 37 tikar) Eurasier anmälda och den största gruppen var öppenklass för tikar där domaren fick dela upp gruppen på två.

 

I unghundsklassen ställdes Queen "Reisa" och Qvittra "Tsuki"

Båda tjejerna fick väldigt bra kritik.Kanske det viktigaste sist och det var att de hade bra temperament.

Reisa som för dagen var överlycklig och skuttade sig igenom bedömningen kom 3:a med very good. Tsuki som för dagen hade för lite päls kom 1:a med very good.

I öppenklass ställdes Robina "Micha" med en mycket bra placering som 3:e tik med excellent och ck, tyvärr vart hon oplacerad i placering om bästa tik.

 

 

Grattis till era placeringar och era fina bedömningar.

 

Höstens kennelträff 2014 11 22

Det ger så mycket dessa träffar, så mycket glädje både för två och fyrbenta.

Prommenad, bus, tipsrunda och så grilllade vi korv och som vanligt så är korvtjuven Tindra i farten, denna gång snöt hon en korv av Eva :) och så fikade vi såklart och pratade i massor och sedan mera bus, lite utställnings träning han vi också med.

Tror nog att det var många trötta under eftermiddagen/kvällen.

 

Till våren så skulle det vara roligt om så många som möjligt kunde följa med till Eursaierspecialen som är i Orsa, det är en otroligt rolig och trevlig helg, man behöver inte ställa ut utan bara vara med och umgås och vill man så deltar man i de aktiviteter som erbjuds. Bara att få gå runt och titta på alla vackra och olika Euraser och prata med dess trevliga ägare ger så mycket och så skulle så klart vår kennel umgås tillsammans. Jag kommer lägga ut mer information på startsidan här på min hemsida.

 

Nu lite bilder från i går.

          

Kennelträff i höstmörkret den 22 november, kl 12:00

Nu är det dags att boka in höstens kennelträff. Du som är intresserad och är nyfiken på hur vår underbara ras, följ med oss på vår promenad i Rudan. Valpar från Kvarnsjölidens Tilde är som vanligt alltid välkomna på våra träffar.

Vi livar upp höstmörkret med en promenad till ängarna och så fikar vi och de som vill grillar korv. Vi låter hundarna busa och går en tipspromenad som handlar om vår underbara ras och är det någon som vill ha lite tips om något så mejla mej det så kan vi ta upp det, kanske det är fler som funderar på samma sak.

Jag tar som vanligt med mej grillkol men alla tar med sig eget fika.

Vi träffas som vanlig vid Scoutstugans parkering kl. 12:00, den 22 november.

 

Handens Scoutkår Rudanvägen 5 136 50 HANDEN (Nedre Rudan)  

 

Vägbeskrivning Vi har vår scoutlokal i ett rött hus som ligger längs Rudanvägen vid Nedre Rudan. Med bil: - Kör väg 73 (Nynäsvägen) mot Nynäshamn, kör av vid avfart Jordbro. - Sväng höger och kör tills du kommer till en rondell, där kör du rakt fram. - Sväng vänster in i Jordbro industriområde. - Sväng vänster in på Rudanvägen. - Kör ca: 1 km, vårt hus är första huset på vänster sida. Med tåg: - Åk pendeltåg mot Västerhaninge, kliv av vid Handenterminalen. - Gå i tågets färdriktning på perrongen och upp i gångtunneln över spåret, där   går du höger och sen ner för trapporna. - Gå längs grusvägen rakt fram förbi Rudans ängar. Vårt hus är sista huset på   höger sida. GPS-koordinater N 59.16056, E 18.13019